Bokrecension: OBS: Synd

Bröllopet närmar sig för Isabel och förberedelserna rullar på. Det ska tas beslut om servetter och valsen ska finputsas på danskurs. Men i tankarna är Isabel hos Per som hon träffade genom en skrivkurs. Efter hans försök till en flirt tog Isabel avstånd från honom. Nu börjar de hitta tillbaka till sin avslappnade jargong i chatten igen.

När samtalen tar fart dröjer det inte länge innan de har hittat ett gemensamt projekt: att avslöja den kände författaren Edward Örn som håller i skrivkursen. Han leder en förening för sina mest talangfulla elever, där de får chansen att ta en alternativ väg till framgång … En väg där man måste ”bjuda till”.

Vilken bok. Jag läste ut den samma dag som jag fick den. Vilket känslomässigt kaos jag kastades in i. Kärlek, trygghet, vänskap, svek, förvirring. På sidan 157 höll jag på att slänga boken i väggen — när är det nog? Och det där jäkla aset sedan. Kan inte Isabel bara få skriva sina böcker och satsa på sitt författarskap utan att bli inbjuden till denna elitistiska societet? Författardrömmen är stark, men är du redo att göra allt för att ta dig till toppen? Och är han verkligen så ond som han ger sken av? För kanske…

Det jag enda saknade i OBS: Synd var faktiskt skrivandet. I OBS: Flirt kämpade Isabel med att få en bok utgiven. Jag hade velat se mer av det (hade liksom hoppats på en releasefest insprängd mellan bröllopsvals och chattar, haha). Nu fick jag bara information om att hon skrev på uppföljaren, och lite annat 😉

På det stora hela var ändå OBS: Synd snäppet vassare. Känslan av att slitas mellan trygghet och förälskelse var snyggt skildrat. Och rädslan över att börja om på nytt, eller begå ett stort misstag. Finns det lyckliga slut? Eller leker de med varandras känslor? Kommer allt bli bättre bara om familjen utökas? Så många frågor, och en och annan pappersnäsduk.

Rekommenderas.

Betyg: 5/5

Tack så mycket för recensionsexet HOI förlag!

4 thoughts on “Bokrecension: OBS: Synd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *