Bokbloggsjerka 24 – 27 februari

Det var länge sedan jag hakade på jerkan. Denna gång handlar det om “bokköpstvång”.

Jag kan inte gå in på en bokhandel utan att köpa böcker som jag känner ett absolut tvång att äga just där och då. Jag utgår ifrån att alla känner igen sig (eller har jag fel?), var tror du att detta tvång/denna impuls bottnar i?

Jag som jobbar i en bokhandel känner absolut ett måste att köpa böcker. Dels för att det är viktigt att var uppdaterad (hehe) och dels för att det är svårt att motstå frestelsen när vi får in nya titlar hela tiden. Det är alltid någon bok som fångar mitt intresse, speciellt om boken har ett riktigt vackert omslag. Då blir jag genast nyfiken och köpsugen. Eftersom jag skriver händer det att chefen tipsar om romaner med skrivandet som tema, eller en ny fantasy, och då kan jag förstås inte låta bli att köpa dem.

Jag tror mitt köptvång bottnar i att stilla min nyfikenhet och utforska hur andra författare har skrivit, för kanske kan jag lära mig något ut av det? Därför är jag alltid nyfiken på bestsellers i fantasygenren. Ungdomsromaner med HBTQ-tema har på senare tid blivit min nya last då jag själv utmanar normerna i min egen bok. Där har jag köpt de flesta böcker som kommit in utan att tveka.

24 thoughts on “Bokbloggsjerka 24 – 27 februari

  1. Att jobba i bokhandel vet jag inte om jag skulle klara… Jag har faktiskt fått en del böcker av en bokhandlare, han har fått läsexemplar som han inte hinner läsa. Jag läser och så får han lägga ut en recension.

    1. Jodå, det gör det 🙂 Jag brukar regelbundet gå igenom högen med läsex och plocka på mig böcker som jag finner intressanta.

  2. Ja jobbar man i bokhandel kommer nog frågan i ett annat läge. Säkert svårt att inte bli frestad till köp när man liksom är mitt uppe i det dagligen. 🙂

  3. Att köpa böcker för research är ju helt nödvändigt 🙂 Kommer det ut mycket ungdomsfantasy med queertema? Vore roligt med tips. Jag älskade Maria Turtschaninoffs Anaché av många orsaker, queertemat var helt klar en av dem.

    1. Kanske inte just inom fantasygenren, än, men det börjar komma en del ungdomsböcker med queer-tema 🙂 Ska se om jag kan skriva ihop ett inlägg om det vid något tillfälle 🙂

  4. Skriver på ett YA manus med HBTQ-tema så har svårt att motstå att köpa den typen av böcker, både i fysisk bokaffär och på nätet. 🙂 Har även en svaghet för fantasy. Och för snygga omslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *