Bokmässan som flippade (eller var det kanske jag?)

Jag är fortfarande arg och besviken. Inte på mässan i sig, utan på mig själv. Jag kunde ha gjort bättre research, googlat bilder och sådant. Att torsdagen skulle vara lugn var kanske en sanning med modifikation, eller så var min bild av ett lugnt mässgolv helt åt helvete fel (den var helt åt helvete fel). Jag blev fullkomligt paff när jag steg in genom grindarna. Var inte beredd på ljudnivån och trängseln. Jag fick nästan ta sats från väggen i korridoren för att ta mig ut i vimlet på mässgolvet. Det varade inte speciellt länge då jag höll på att få panik. Jag rusade i princip igenom Fantastikgränden och hann heller inte hälsa på mina författarvänner. För trångt. För livligt. Hur fan tänkte jag?

Lagom gråtig och besvärad tog jag rulltrappan en våning upp. Tänkte att den inplanerade fikan med agenten skulle kunna ta tillbaka lite av mässglädjen. Fisljummen smoothie och rumsvarm baguette som inte smakade något. Svindyrt, förstås. Vi lyckades förhandla oss till en kexchoklad. Jag var trött och det brusade i huvudet. Kände mig oprofessionell och klantig och var inte riktigt närvarande i samtalet. Hade jag på riktigt spenderat drygt tusen spänn på att åka dit för att i princip vända i entrén? Att jag inte gjorde som jag brukar. Det var så genant! Jag försökte senare ta mig ut på mässgolvet igen, men efter tio minuter bestämde jag mig för att lämna Bokmässan. Bokmässan som jag hade längtat så mycket till och sett fram emot. Jag var så besviken. Vilken flopp. Passade jag över huvud taget in där?

Inför nästa år tänker jag ta en långhelg i Göteborg. Att vara på Bokmässan mellan 9-13 på en fredag är vad som har fungerat bäst, men jag tar nog ändå med mig öronproppar. Det är bättre att jag långsamt introduceras för stimmet och bruset än att jag kastas in i det. Att inte äta på caféterian som inte kan hålla sina pinaler kylda ordentligt och som man får betala överpris för (jag menar, 79 spänn för en liten baguette som inte smakade något…) Att ha gott om vatten med sig och gå undan om det behövs. Till nästa gång är jag bättre förberedd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *