Bokrecension: Triangel

Courtney “Coop” Cooper och Jupiter Charity-Sanchez har varit bästa vänner så länge de kan minnas. De gör det mesta tillsammans, och brukar till och med dela säng. Inga konstigheter dock, Jupiter är gay and proud och Coop är helt okej med det. Inte. Han har varit hemligt kär i Jupiter i en halv evighet. Då kommer plötsligt Rae Evelyn Chin in i bilden. Hon är den nya tjejen, och hon blir snart kompis med både Jupiter och Coop. Coop förvånas över känslorna som plötsligt blossar upp inför Rae, samtidigt som Jupiter och Rae börjar tillbringa allt mer tid tillsammans. Det hela resulterar i överraskande känslor, en kyss som hotar att förstöra allt, en plan som går åt skogen och total förvirring.

Jag är kär. På riktigt. Detta var nog den bästa romanen för unga vuxna som jag läst på länge. En historia. Tre perspektiv. Inga enkla svar. En nödvändig bok som skildrar sexualitet, normer, vänskap och olika familjekonstellationer. Alltså, wow. När man håller fast vid föreställningen att man är lagd åt ett visst håll och senare inser att så inte var fallet. Eller? Föreställningar utmanas och Nic Stone väver så snyggt ihop karaktärernas olika perspektiv på livet och relationer. Även om det stundtals är kaos och känslorna praktiskt taget flyger åt alla möjliga håll kan jag som läsare känna igen mig; det är inte lätt att vara förälskad. Speciellt när hjärtat och hjärnan vill olika.

Till en början var jag en aning skeptisk till Triangel. Tänkte att det var som vilket triangeldrama som helst, men jag både led, sörjde och skrattade. Tills jag kom till en punkt där jag bara ville ruska om Jupiter och säga: “det har väl för fan ingen betydelse?”

Det enda som jag hade svårt att få grepp om var Karusell-Karl. En karaktär som Coop och Rae hade gemensamma minnen av. För mig blev han bara någon som figurerade sporadiskt i bakgrunden och liksom försvann i de starka känslorna som fanns mellan de tre. Annars har det varit en fantastisk läsning. Jag satt som fastklistrad framför boken och hade svårt att lägga ifrån mig den.

Rekommenderas.

Betyg 5/5

Tusen tack Lavender Lit för recensionsexet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *