Bokmässan

Tror jag satt närmare två timmar och designade nya visitkort inför bokmässan i Göteborg igår. Lite i egenskap av bokbloggare och författaraspirant, liksom. Lite lagom sensuellt med en teaser på baksidan, för den djärve. Det är första gången jag beställer visitkort, så jag har ingen aning om hur de kommer att bli 😛 Bara om de hinner komma fram innan fredagen blir jag glad. Jag och några kollegor ska nämligen dit då! Jag tackar jobbet för denna möjlighet, annars hade jag nog låtit bli av ekonomiska skäl.

Jag har ingen aning om vad som väntar om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig gillat större folksamlingar och efter en del “skräckhistorier” från luttrade besökare vet jag inte ens om jag vågar gå fram till förlagsmontrarna för att titta. De kanske tror att jag vill något mer och fräser åt mig att de inte har tid, haha.

Ugh, nu känns visitkorten nästan som en dum idé. Jag vill absolut inte vara till besvär – bara tanken på att fippla med etuiet så korten flyger all världens väg gör mig nervös – men om någon mot förmodan skulle vilja fråga något eller diskutera böcker med mig har jag i alla fall något att bryta isen med. Eller? Får man nätverka och skaffa kontakter på en sådan mässa, eller ska man bara gå runt och sköta sitt?

6 thoughts on “Bokmässan

  1. En ska absolut gå omkring och nätverka! Du kommer alltså inte att vara till besvär. Det är många där som vill knyta kontakter. Däremot ska en kanske inte gå fram till Bonniers och börja pitcha ett manus. 😀 (Ifall de inte har reserverat tid för sånt, vilket de väl ibland gjort.)

    1. Nä, jag hade inte tänkt göra det i alla fall, men man kanske viftar med ett visitkort i förbifarten (det är rätt sexigt, haha) 😉

  2. Ja, det är klart du ska försöka knyta kontakter. Som författaraspirant är det jättebra. Ett sätt att hitta framtida läsare, testläsare, bloggbesökare, förlag att skicka manus till framtiden eller jämföra de olika alternativen inom självpublicering.

  3. Nätverka på bara 🙂 Det ska jag också försöka att göra och jag kommer också ha med mig visitkort att fippla med 🙂 Jag blir väldigt blyg i samlingar med människor jag inte känner men jag jobbar hårt på att bli bättre på att ta kontakt och inte bara smyga runt i kulisserna 🙂

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *