Tredje gången gillt?

Jag har börjat känna ett sug efter skrivarkurser igen. Trots det digra antalet standardrefuseringar och negativa antagningsbesked kan jag likt förbannat inte låta bli att försöka. Som ni kanske vet har jag aldrig haft någon tur med dessa skrivrelaterade utbildningar. Speciellt inte dessa som kräver arbetsprover och personligt brev. Här är det liksom ett utdrag på 10 sidor och en detaljerad plan över hur man kommer att jobba med manuset under läsåret.

Jättebra, typ.

Jag känner mig peppad och vill träffa likasinnade. Jag behöver input och diskutera texter. Komma ut, göra min grej och göra det jävligt bra… Men det där personliga brevet. Vad vill jag egentligen med mitt manus (förutom att få det utgivet i framtiden)? Hur vill jag jobba med det? Är det okej att skriva att det är en berättelse om sann, förbjuden kärlek mellan två blivande kungar. Att det är preppad med erotik, magi och allt vad fantasy handlar om? Jag har nog varit en aning feg med att tala om vad det egentligen är för typ av genre jag skriver i. Kanske av rädsla för att bli bortsållad. Det blev jag ändå, så det är något som inte håller för antagning.

Ni som har sökt och gått skrivarkurser. Hur gjorde ni?

4 thoughts on “Tredje gången gillt?

  1. Jag försökte bara vara så ärligt som möjligt. Skriva ut att det här det jag vill göra resten av mitt liv. Att jag är redo att satsa, att jag inte ger upp. Våga vara modig med din genre och lyft upp den i stället för att platta ner!

  2. Jag fick ju söka två gånger innan jag kom in. Första gången skickade jag en novell som arbetsprov och ett ganska styltigt personligt brev som nog mer påminde om vad jag hade skickat om jag sökt en ny ingenjörstjänst. Andra gången skickade jag första kapitlet av Middagsmörker och skrev ett väldigt ärligt personligt brev om alla motgångar jag haft i mitt skrivande och vilka förhoppningar jag hade på min egen utveckling om jag kom in. Det gick tydligen hem! Jag tycker att du ska vara ärlig, ärlig avseende din genre, avseende det du tycker är svårt mm. Jag inbillar mig iaf att det väger tungt! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *