Vad är egentligen homoerotik?

Jamen, är det inte gayporr du skriver?

Det kan jag nog inte påstå att jag gör, även om gränsen sägs vara hårfin mellan pornografi och erotik. När jag skildrar naken- eller kärleksscener brukar texten glida över i lyrik utan att det för den delen ta udden av lusten som protagonisterna känner för varandra. För mig finns det så mycket mer att utforska än den direkta “kåtheten”, så att säga. Jag är alltså inte så förtjust i texter som låter som ett manus till en porrfilm.

Själva begreppet homoerotik handlar om sexuell attraktion och refereras specifikt till åtrån mannen eller kvinnan känner till sitt eget kön, som kan vara tillfällig. Det skiljer sig alltså något från homosexualitet som är en del av identiteten. Homoerotiken har under tidens gång gestaltats genom litteraturen, såsom poesi (Sapfo), i konsten, och ibland även i teaterframträdanden.

Det är alltså inte säkert att mina karaktärer är lagda åt ett visst håll bara för att de uppskattar den manliga kroppen och njuter av varandra. Fast, vad har det egentligen för betydelse när allt kommer omkring 🙂

(källa: wikipedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *