Vad vill ni läsa om?

Som rubriken lyder, vad skulle ni vilja att jag bloggar mer om nästa år? Denna blogg handlar främst om min resa från manus till, förhoppningsvis, färdig bok, skrivandets vedermödor och allmänna skriveriver. Jag tycker bloggen har hittat sin egen nisch, men att den kanske inte är så intressant att läsa i dagsläget. Hur kan jag göra den bättre? Tanken med bloggen är också att finna den svenska målgruppen till just den genre jag skriver i. Jag vet att den finns utomlands, men finns den här? Vilka är mina bloggläsare?

Så många frågor och så lite svar känns det som. Jag ångrar inte att jag började om från början med bloggandet, det behövdes verkligen efter Författarkliniken där jag insåg att mitt främsta mål var att bli känd och “ge igen” på gamla oförrätter. Inte att skriva den där boken jag så länge drömt om. Jag har blivit mer ödmjuk inför det skrivna ordet och lärt mig mycket på vägen helt klart 🙂 Nu gäller det bara att låta saker och ting ha sin tid.

2 thoughts on “Vad vill ni läsa om?

  1. Jag tycker bloggen är bra som den är. Jag måste bara bli bättre på att få in en rutin med de bloggar jag vill följa. 🙂
    Jag förstår precis vad du menar med att hitta den svenska målgruppen för det man vill skriva, speciellt frustrerande när man vet att den finns overseas men inte är speciellt stark här. Jag är hyfsat bra på engelska i vardagligt bruk men tvekar på att jag skulle få med samma språkliga nyanser på engelska som på svenska. Men visst har jag lekt med tanken. Dock skulle man ju genast stöta på ett annat problem om man skrev på engelska; att man formligen drunknar i utbudet av andra böcker i samma genre och för samma målgrupp. Vet inte vilket som är bäst/värst egentligen.
    Jag har försökt möta min målgrupp halvvägs. Jag har den lilla nackdelen att jag gärna skriver berättelser som utspelar sig utanför sverige och jag börjar försonas med tanken på att skriva något som faktiskt händer i sverige istället, bla. Det sitter riktigt långt inne kan jag säga.
    Hoppas du kommer på något, men annars förstår jag inte varför du inte skriver på engelska helt enkelt. Du verkar vara tillräckligt bra på det och målgruppen finns…

    1. Tack för din kommentar, Kat 🙂 Tja, om jag ska vara ärlig så används Google translate en hel del när jag skriver mina engelska inlägg *rodnar*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *