How to balance work and writing

And why it does not work for me. Gosh, I got loads of things to do before the end of November, and I would so love to fill my daily quota of words. I have a lot of inspiration – I want to write! But my head is just too mushy to deal with the manuscript after work. Ha! What excuse. How does the overachievers do? Sleep? Why is it so difficult to get regular routine of writing. I have job routines, easy as pie, writing is also a job, kind of, but why do I browsing the internet instead of create sexy intrigue (I have at least written a really nice love scene…) or epic battles?

I am basically a competitive person, and when I see how my writing buddies update their word counts, I got stressed. Then nothing will be done. Sigh, where you get your focus from? My discipline sucks.

4 thoughts on “How to balance work and writing

  1. I agree so much with this, balancing work and writing is so difficult! I’m trying to establish a routine where I make writing my top priority after I come home from work, but it’s not easy. Focusing as much as I can on how amazing it will feel to finally finish my story helps a bit, though 🙂

  2. Nu jobbar inte jag för tillfället utan är hemma och är föräldraledig med min yngsta. Han sover middag i ca 1,5 timme och då måste jag bara skriva. Ibland är det svårt att hitta motivation just då, men att sitta på kvällarna när barnen somnat funkar inte för då är jag bara halvt vaken själv. Mina tips är att dra ner kraven på kvalité ordentligt och bara flödesskriva. Tänk att allt går att fixa i efterhand och tryter inspirationen så skriv de roligaste bitarna först. Ha kul! Jag brukar försöka skriva i kronologisk ordning, men igår hoppade jag fram en bit och skrev en scen som kändes roligare. Annars skulle jag inte nått upp ordmålet för dagen.

    1. Tack för tipset, Sara! Jag hade lovat mig själv att inte hoppa så mycket i texten utan skriva allt i kronologisk ordning, men det verkar skita sig som det verkar, haha 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *